Vänsterpartiet i Sandviken

Den absolut viktigaste frågan för Sandvikens Kommun är att fler delar på jobbet och att fler får jobb!

Vi vill införa 6 timmars arbetsdag med full lön så personalen delar på arbetstyngden, stressar mindre och dessutom får mer fritid samtidigt som arbetslösa får jobb. Det i sig innebär att vi kan anställa fler förskollärare till nya förskoleavdelningar för att minska barngrupperna. Det innebär även att fler omsorgspersonal kan anställas inom äldreomsorgen så vi kan öppna fler boendeplatser. Vi tycker således inte att den så kallade kommunkostymen måste krympas. Tvärtom så vill vi att kommunen, förskolorna och äldreomsorgen ska få växa och expandera! 

Vi tycker att kommunen måste bli mycket bättre på att vara arbetsgivare, att personalens verkliga inflytande ska öka. Om intresse finns så ska chefer ersättas med självbestämmande personalgrupper istället. Kommunen måste också bli bättre på jämställdhet och att investera i sociala frågor som rör barn och deras vardag och framtid.

Mindre barngrupper lönar sig för både barnen och kommunen. Så vi tänker arbeta för att minska förskolegrupperna så att barn inte faller utanför utan istället växer upp till hela och trygga människor och vi tänker kämpa för att tjejer och killar ska ha lika rättigheter och möjligheter!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".