Folkpartiet i Söderhamn

Arbetsmarknaden är helt klart den största och viktigaste frågan för Sverige och Söderhamn idag.

Arbetslöshet innebär ett stort slöseri. Jobb skapar resurser som behövs för att tillfredsställa viktiga behov. När fler arbetar får vi råd att göra vården, äldreomsorgen och skolan bättre.

Folkpartiet vill:  Sänka skatten på arbete. Hög skatt på arbete innebär att det blir färre jobb. Därför vill vi sänka den. Vi vill sänka arbetsgivaravgifterna för tjänster. Alla ska få behålla minst hälften av en inkomstökning.  Sänk skatten på investeringar! Fler investeringar leder till fler jobb. Minska krånglet för företagarna! Fler företag ger fler jobb. Men idag avstår många företagare från att anställa på grund av krångel och byråkrati. Krånglet dödar många bra affärsidéer redan innan de förverkligas. Vi vill ändra arbetsrätten så att företagen vågar anställa. Vi vill införa servicecheckar för köp av hushållstjänster och vi vill förenkla för enmansföretag. Det ska vara lika enkelt att försörja sig som företagare som att vara löntagare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".