Socialdemokraterna i Söderhamn

I Söderhamn tror vi på framtiden! Arbete, utveckling och det livslånga lärandet är de viktigaste frågorna i Söderhamn under den kommande mandatperioden. Vi socialdemokrater vill fortsätta att satsa på det livslånga lärandet, på forskning och utveckling i jakten på framtidens nya arbetsliv.

En av de nya och viktiga näringsgrenarna är turism. Vi socialdemokrater satsar bl. a. på skärgårdsprojektet i syfte att underlätta för nya turismnäringar att få en bra start.

Vi vill satsa mer på befintliga företag och med deras hjälp även locka hit nya företag. Målet för socialdemokraterna har alltid varit och är fortfarande den fulla sysselsättningen. Ett delmål är att ingen ungdom ska vara utan sysselsättning. Med det menar vi att det ska finnas tillgång till arbete, utbildning, praktik, lärlingsplatser etc. för alla ungdomar i Söderhamns kommun. Vi socialdemokrater vill skapa ett närmare samarbete mellan skola, näringsliv och arbetslivet för att åstadkomma delaktighet och möjlighet till påverkan. Kompetens är en nyckelfaktor i Söderhamn. Arbetslivet kräver andra kompetenser idag än igår. Nya krav ställs på individ och utbildningssystem. Kompetenshöjning ökar konkurrenskraften. På CFL, Centrum för Flexibelt Lärande, finns tillgång till eftergymnasiala utbildningar och kvalificerade yrkesutbildningar inom flera områden. Distansutbildning är en viktig möjlighet för den som vill bo kvar i Söderhamn under sin studietid eller för den som vill studera på deltid.

I Söderhamns kommun ska alla kunna känna sig delaktiga och kunna påverka samhället vi lever i. Skolan är den viktigaste frågan för ett samhälle med framtidstro. Alla barn ska ha samma rätt till en bra och likvärdig skola. Skolsystemet ska bygga på socialdemokratisk värdegrund där demokrati, solidaritet och jämställdhet är viktiga nyckelbegrepp. Arbetssättet i skolan ska stödja barn och ungdomar att utveckla sin kreativitet och företagsamhet. Vi vill att de växer upp till initiativrika och kritiskt tänkande vuxna som kan och vill påverka det samhälle de lever i. Att växa upp i Söderhamn ska präglas av möjligheter. Vi Socialdemokrater vill stimulera det rika föreningslivet så att de kan fortsätta att vara en viktig aktör i barns och ungdomars utveckling. Vi socialdemokrater vill utveckla samarbete mellan skola och föreningsliv så att det blir möjligt att studera i Söderhamn och samtidigt utöva den idrott man är intresserad av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".