Ny Ordning (NO)-Partipolitiskt ob.

Det demokratiska underskottet i Sandvikens Kommun
Ny Ordning, i fortsättningen kallat NO, kommer att arbeta för att det så kallade demokratiska underskottet i Sandviken elimineras.
Beslut i stora och för boende i Sandviken kännbara beslut har tagits utan att de demokratiska spelreglerna har respekterats. Följden har blivit att Sandviken hamnat i mindre smickrande sammanhang genom att juridiska processer inletts.
Lyhördheten både för opinionen bland väljarna och den sittande oppositionen har varit av rent formell och artighetskaraktär.
Tre oberoende av varandra, politiskt neutrala utredningar, har pekat ut Sandvikens Kommun som expert och inte politiskt styrt. En bland många negativa konsekvenser har därmed blivit att Sandvikens ytterområden blivit styvmoderligt behandlade och inte fått den status som de har rätt till. Det vill säga likvärdig med centralorten Sandviken. Oppositionen har konsekvent nonchalerats.

NO kommer aldrig att tillåta en sådan tågordning om vi får inflytande i Sandvikens Fullmäktige och nämnder.

Sjuk- och äldrevården
En kontinuerlig nedmontering av sjuk- och åldringsvården har pågått sedan Sandvikens Sjukhus stängdes som en följd av att decentralisering var på modet.
Folkets röst gjorde sig hörd genom att organisation RSS (Rädda Sandvikens Sjukhus) bildades och har under åren envist arbetat för att Sandviken med anspråk på att vara ett modernt och framåtriktat också skall ha adekvat sjuk- och äldrevård nära. Med nära menas i Sandviken och ingen annanstans.Detta är en av NO:s hjärtefrågor och vi stöder fullt ut RSS och samarbetar med Sjukvårdspartiet där vi bland annat har styrelseposter. Vi räknar den vägen med direkt inflytande i Landstingsfullmäktige genom att NO har ett namn nominerad på Sjukvårdspartiets landstingslista på tredje plats. De har 6 mandat för närvarande. Vi kommer att driva sjukvårdspolitken i Sandviken i Sjukvårdspartiets anda för att närvården i Sandviken inte bara skall vara ett politiskt slagträ i debatten utan ge konkreta resultat. Ett exempel är att Skogsgläntan, vårdanstalt för dement sjuka, som stängts åter skall öppnas.

Skattemedel ej riskkapital/Kommunens produktivitet och organisation
Sandvikens Kommun är en de facto rik sådan med världsföretaget Sandvik som stor och pålitlig arbetsgivare. Dessutom finns en rad  mindre välskötta företag. Detta sammantaget gör att skatteunderlaget är både stort och långsiktigt säkerställt. Kommunens ekonomiska planering underlättas med denna bas och riskerna ur ett ekonomiskt perspektiv är starkt begränsade såvida inte kommunen själv iklär sig risker. Detta sker och har skett med Sandbacka Park som tydligaste exempel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".