SPI (Sveriges Pensionärers Intresseparti) i Söderhamn

Det är givetvis så att äldrefrågorna ligger SPI särskilt varmt om hjärtat, framförallt äldres boende och vård. Vi vill att det skall finnas ett mera varierat utbud av äldre bostäder i Söderhamn. Stängningen av Nejlikan var ett steg i fel riktning. Vi anser också att rätten till kommunalt äldreboende skall utökas och att man under vissa förutsättningar skall få tillgång till kommunalt äldreboende utan prövning.

En kommunal äldreombudsman skall tilsättas med uppgift att dels bevaka de äldres intressen i samhället, dels hjälpa äldre människor tillrätta i byråkratin. Pensionärsföreningarna bör får ökat kommunalt stöd och äldresjukvården i Söderhamn förbättras.

Men SPI är inte en enfrågeparti - vi vill också att kommunen satsar på en utveckling av näringslivet och även försöker leva upp till begreppet ”Handelsstaden Söderhamn”.

Det är också viktigt med satsning på fritids- och kulturfrågorna. Östra Berget måste åter bli ett centrum för nöjes - och kulturaktiviteter sommartid. På Hällåsen villl vi ha en ishall byggd före mandatperiodens slut. Området mellan gamla järnvägsstationen och Faxeholmen behöver planäggas med ett helhetsgrepp och inte det nuvarande duttandet.

Detta är några av de förslag vi går till val på i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".