Gästrikepar rånades av vägpirater

Det som skulle bli en skön semester blev en mardrömsresa för Gurli Malm och hennes man och nioåriga barnbarn från Gästrike Hammarby. Vägpirater rånade dem på alla deras värdesaker när de stannade längs vägen för att ta en vila, på väg ner till sommarhuset i Frankrike.

- Man trodde aldrig att det skulle hända en själv, säger Gurli Malm till Radio Gävleborg.

Klockan 3 på morgonen la sig familjen och sov bak i husbilen. De hade bara tänkt att sova någon timme för att sedan köra vidare ner mot sommarhuset i södra Frankrike. Värdesakerna låg inte synliga i bilen, allt var undangömt i skåp eller i sängarna.
Men när de sedan vaknade klockan nio på förmiddagen upptäckte de att de blivit rånade. Rånarna hade troligvis sprutat in gas i husbilen och sövt ner Gurli och hennes familj. Sedan hade de utan problem kunnat söka igenom hela bilen på värdesaker.
Och Gurli är under torsdagen, bara några dagar efter hemkomsten från Frankrike glad att de inte vaknade upp när rånarna befann sig i bilen.
- Då hade vi nog inte varit vid liv idag, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".