Politiker med skulder hos kronofogden

Bland de som kandiderar till politiska uppdrag i höstens val i Gävleborgs län är det 69 personer som har skulder till kronofogden. Det handlar om skulder från några tusenlappar och upp till miljonbelopp. Lars Andersson från Bollnäs är en av de politiker som har skulder till kronofogden, och han ser inget problem med det.

Lars Andersson kandiderar för socialdemokraterna till höstens val i Bollnäs. Han dras med skulder till kronofogden på drygt 20 000 kronor för bland annat obetalda studieskulder. Och han är inte ensam, bland de som står på partiernas listor i Gävleborgs län i kommun och riksdagsvalet är det 69 personer som har skulder hos kronofogden. Den som har störst skuld är skyldig kronofogden en och en halv miljon kronor.

Men de som ställer upp i valet är faktiskt skötsammare än vad folk i allmänhet är. Det är fyra procent av partiernas kandidater i länet som har skulder hos kronofogden. Betydligt fler - sex procent - av alla vuxna personer i gävleborgs län har samma problem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".