Kanotled i Gavleån - en ny attraktion

En ny attraktion väntar sommarturisterna i Gävleborg. En kanotled från Forsbacka till Gävle står färdig - med bryggor vid kraftstationerna. Gavleån erbjuder naturupplevelser, menar Simon Åberg som har paddlat sträckan.

Simon Åberg är något av ett proffs, kanotist och medlem i Gävle kanotklubb. Sommartid tränar de i Gavleån vid Boulognern. Vid dammarna som t.ex. vid Prästforsen finns det nu bryggor så det blir lätt att ta sig iland och bära kanoten förbi Gavleåns kraftstationer. Men det finns ett aber. Det är långt till en kanotuthyrning. Men för den som har kanot är det en bekväm tur från Forsbacka till Högskolan inne i Gävle. För den som vill kämpa lite mer går det att åka motsatt sträcka, motströms. På vissa ställen finns nu också skyltar om parkering för kanotleden där man kan kliva i med sin kanot någonstans för att paddla en delsträcka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".