Möbelvaruhus i Bollnäs nära brinna ner

Det var ytterst nära att Björkmans Möbler i Bollnäs brann ner i natt. Branden började i en närliggande förrådslokal och spred sig över till huvudbyggnaden.  Räddningstjänsten lyckades släcka elden men händelsen rubriceras som mordbrand.

Det var vid två tiden i morse som en privatperson ringde till SOS då han såg en rökutveckling i en förrådsbyggnad bredvid Möbelbutiken. Räddningstjänsten åkte direkt ut till platsen och väl där small det till i huvudbyggnaden när elden spred sig dit. Räddningsledaren lyckades få tag på butiksägaren som öppnade byggnade så att räddningstjänsten kunde skapa ett övertryck i lokalen så att all rök pressades ut. Ytterväggen fick huggas upp vid släckningen för att inte elden skulle spridas inne i lokalen. Enligt räddningstjänsten var det fråga om minuter innan hela byggnade hade stått i brand. Polisen kommer idag eller i morgon göra en teknisk undersökning för att samla bevismaterial till att det var en mordbrand. Skadorna beräknas uppgå till miljonbelopp även om hela den inre butiken är skadefri.
Björkmans möbelbutik blev känd i hela landet efter att flera scener spelades in där till filmen Möbelhandlarens Dotter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".