Poliskåren i Hälsingland föryngras

Just nu sker en föryngring av poliskåren i Hälsingland. 10 aspiranter från polisutbildningen har nyligen börjat sin praktik i landskapet - och förhoppningen är att de blir kvar i Hälsingland. En av aspiranterna är Frida Halldén från Hassela som har sin praktik hos Ljusdalspolisen.

2002 var det bara fem polisaspiranter som började sin tjänstgöring i Gävleborgs län. Det är en stor skillnad mot årets 28 var av 10 alltså gör sin praktik i Hälsingland. Två av dem finns i Ljusdal, förutom Frida Halldén är det Ulrika Malmqvist från Hudiksvall. Rolf Ångström är närpolischef i Ljusdal och han minns inte ens hur längesen det var som de hade några aspiranter i polishuset. Så långe sedan är det. 

Sex månader ska Frida Halldén och Ulrika Malmqvist göra sin praktik, efter det är de färdiga poliser. Och Rolf Ångström hoppas att de nyutbildade poliserna blir kvar i Ljusdal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".