Bollnäsföretag botar stressjukdomar

Det går att göra något åt den stressrelaterad ohälsan i arbetslivet. Det hävdar det bollnäsbaserade privata vårdföretaget PBM Stressmedicin som har behandlingsmetoder som har halverat sjukrivningstiderna för patienterna.

Annelie Anderson är en av totalt 127 utbrända patienter i gävleborg som via remiss från landstinget behandlats med PBM Stressmedicins vetenskapligt utformade behandlingsprogram. Hon blev helt bra.
Metoden bygger på beteendeterpi och enligt Uppsalaforskaren och psykologen Erik Olsson vid PBM Stressmedicin bevisar nu utvärderingen att det fungerar. I receptet ingår inte traditionell lyckopiller, men väl avslappning, biofeedback som får sönderstressade att förstå sin kropps reaktioner och så den sorts Beteendeterapi som länge använts för att bota orm och spindelskräck. Patienten måste stegvis närma sig rädslan - och då kan ormen mycket väl vara chefen där på jobbet..

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".