15-årig pojke från Gävle fotade måskrasch på flygvingen

I torsdags blev det flygkaos på Arlanda med långa förseningar. Anledningen var att måsar hade flygit in i vingen på ett plan från Bulgarien till Arlanda. Ett plan som senare av säkerhetsskäl fick tas ur trafik och som nu har osakat förseningar i hela helgen.

Med på planet fanns gävlebon 15-årige Joakim Hellberg som lyckades dokumentera hela händelsen med sin kamera

15-årige Joakim Hellberg i Gävle var så påpasslig att han tog bilder på de måsar som flög rakt in i vingen på passagerplanet. Incidenten som senare orsakade långa flygförseningar på Arlanda, skedde efter 10 minuters flygfärd från Bulgarien. Två måsar fög rakt in i vingen och pulviserades till en blöt röd fläck. Smällen var så kraftig att det blev ett hål på vingen. Väl framme på Arlanda togs planet ur trafik av säkerhetsskäl. Detta gjorde att många flygavgångar till södra Europar rubbades och resande till Kreta fick sin resa framskjuten minst ett dygn. Många resenärer drabbades och det kan fortfarande vara en del förseningar i helgen beroende när planet kan sättas in i trafik igen.
Bilderna sålde Joakim Hellberg till Expressen för 4.500 kronor. 
 - Pengar som jag ska använda till bensin till min moppe, säger Joakim Hellberg till SR Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".