Flera länsbor med i Finnkampen

I kväll inleds den prestigefyllda tävlingen Finnkampen som i år avgörs i Helsingfors. Där mäter Sveriges friidrottare sin krafter mot Finlands. Gävleborgs län har den här gången med fem deltagare.

En av dem är finnkampsdebutanten och längdhopperskan Erica Wall från Bollnäs som tävlar för Söderhamns IF.Tack vare fina prestationer i längdhoppsgropen i sommar, med bland annat ett brons i sm, blev Erica Wall klar för finnkampen i tisdags efter Mai-galan. Där kom hon återigen trea bland svenskorna och hon fick en biljett till finland. Men trots att hon haft några dagar på sig att ladda inför ikväll har hon ingen koll på motståndet från Finland. Förutom Erica Wall kan vi se fyra andra friidrottare från länet tävla i helgen. Det är diskuskasterskan Annika Larsson, spjutkasterskan Annika Petersson och släggkastaren Robert Alneroth alla tävlandes för Gefle IF samt Emma Agerbjer från Söderhamn som springer i staffetlaget på 4 x 400 meter.

Erika Wall hade ifjol ett personbästa på 5.73. I år har hon ökat på det ordentligt. Nu har hon hoppas som bäst 6.19 å nåt liknande vill hon hoppa ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".