Gävlebo åtalad för grov kvinnofridskränkning

En 58-årig Gävlebo har åtalats vid Gävle Tingsrätt för flera fall av misshandel av och hot mot sin thailändska fru. Åtalet rubriceras som grov kvinnofridskränkning.
Den 58-årige Gävlebon ska enligt åtalet ha misshandlat och hotat sin thailändska fru till livet vid flera tillfällen. Fallen av misshandel och hot ska ha inletts kort efter att de båda hade gift sig, han 58 år gammal och hon drygt 20 år yngre. 58-åringen ska enligt åtalet ha tagit strupgrepp på henne, slagit henne i ansiktet vid flera tillfällen. En gång ska han dessutom ha tagit fram en kniv och skurit sönder de kläder som hon hade på sig, samtidigt som han ska ha hotat att döda henne. Dessutom ska mannen ha tvingat ner sin thailändska fru i sängen, försökt kväva henne med en kudde samtidigt som han ska ha slagit henne i huvudet med en telefonlur. Kvinnan har anförtrott sig åt två vänner, och en av dessa vänner ska 58-åringen ha ringt flera gånger och hotat till livet. Den gärningen har mannen erkänt. 58-åringen är också åtalad för hot mot tjänsteman sedan ha ska ha hotat sin handläggare på socialtjänsten till livet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".