Riksdagsvalet i Gävleborg

Precis som i övriga landet blev moderaterna de stora segrarna även i Gävleborg. Partiet nästan fördubblade antalet riksdagsröster och får därmed två riksdagsledamöter. En av dem blir med största sannolikhet Tomas Tobé från Gävle som tillsammans med alla moderater tyckte att kvällen var riktigt rolig:

Mer dystert är det för allianskamraten kristdemokraterna som tappar sitt riksdagsmandat i länet, om nu inte de sista förhandsrösterna förändrar den saken. Även miljöpartiet förlorar sin riksdagsplats. Socialdemokraterna tar, trots ett sämre val än förra gången, ytterligare ett riksdagsmandat och får nu sex. Centerpartiet gjorde ett bra val men det räckte inte till ytterligare platser i riksdagen utan man behåller det mandat man redan har. Folkpartiet tappade nästan hälften av sina röster men lyckades trots det behålla sitt enda riksdagsmandat, detsamma gäller vänsterpartiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".