Hot om knäckta armar och ben

Hot om avskjutna ben, knän som skulle ryka eller knäckta armar och ben. Det var en del av det som kom fram i Gävle tingsrätt på fredagen, när rättegången mot olika Solidosmedlemmar fortsatte. Som en del av bevisningen spelade åklagaren upp avlyssnade telefonsamtal mellan Solidos vicepresident och en av målsägarna.

Stämningen är tryckt bland de två målsägarna som påstår att de har blivit utsatta för utpressning och hot av tre Solidosmedlemmar.

Enligt åtalet så har den ena mannen varit skyldig en solidosmedlem 400 kronor, en skuld som tydligen såldes vidare och som blev tio gånger större: 4 000kronor. I samband med detta anklagades mannens vän för att ha hotat Solidosmedlemmen, vilket i sin tur gjorde att kompisen krävdes på en skadestånd på 10 000 kronor, pengar som skulle betalas inom två veckor.

Mannen fick besök av två solidosmedlemmar i sin bostad. Samtidigt som de viftade med en fjäderbatong tog de mannens dator, som pant, tills skulden var betald. Det fick så småningom följden att mannen valde att lämna sin bostad och gömma sig.

Mannen kände sig tydligt illa till mods när han idag berättade om hur han krävts på pengar.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista