Oavgjort för Brynäs mot Frölunda

Frölunda såg ut att gå mot ännu en förlust. Men, med två mål på sju sekunder i tredje perioden vände Frölunda matchen och var nära seger. Men Brynäs kom tillbaka och knep en poäng efter 2-2.

Göteborg (TT)

Brynäs såg länge ut att vinna med matchens enda mål borta mot Frölunda. Inspelat av Nicholas Angell efter 13.45 av inledningsperioden.

Efter en mållös andraperiod kunde Frölunda i slutet av tredje perioden vända matchen genom två snabba mål av Jonas Johnson och Martin Cibak. Målen kom 15.09 och 15.16.

Men med drygt två minuter kvar kvitterade Brynäs genom Mathias Månsson.

Skador i Frölunda

Brynäs startade matchen bäst och borde kanske haft en ledning med två, tre mål efter den första perioden. Men, Joel Gistedt i Frölundas mål storspelade.

-Det är tråkigt att vi inte kunde avgöra matchen där. Jag tycker att vi var värda en seger i dag, sade Brynäs tränare Leif Boork.

På grund av lite småskador tvingades Frölundas tränare Stephan Lundh möblera om kraftigt mellan femmorna och kunde inte spela med helt lag. Det gjorde ändå att Frölunda fick upp tempot och kunde därmed skapa press i Brynäs försvarszon.

-Vi kom i gång i andra och tredje perioden, men vi lyckades inte göra mål på de chanser vi skapade, sade Lundh. Dessutom var deras målvakt Robert Kristan mycket bra, sade Lundh.

I tredje perioden fick Brynäs många utvisningar emot sig och det var också på den fjärde utvisningen i slutperioden som Frölunda kunde kvittera till 1-1.

-Jag tycker ändå att vi försvarade oss bra och killarna gjorde ett jättejobb som kunde hålla oss kvar i matchen, sade Boork.

Märkligt mål

Frölunda ledningsmål var en mycket märklig historia. Jonas Esbjörs stod nere vid sarghörnet och bara lyfte in en höjdpuck framför målet. Pucken studsade på flera spelare och till slut blev Martin Cibak målgörare. Kristan var helt chanslös.

Frölunda fick ännu en chans att avgöra matchen när Brynäs återigen fick en spelare utvisad. Men, i numerärt underläge kunde Brynäs kvittera till 2-2. Mathias Månsson åkte där med pucken nästan från egen zon och rundade kassen och gjorde mål via den så kallade köksvägen.

-Joel hade varit strålande hela matchen, men där gjorde han ett misstag när han tappade den ena stolpen.

-Det känns lite surt att bara få en poäng när vi var så nära seger, sade Stephan Lundh.

-Det känns lite surt att tappa matchen när vi gjorde en så bra förstaperiod och kämpade så bra i numerära underlägen, sade Leif Boork.

Leif Brändström/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista