Många samtal hos kvinnojouren

För de flesta betyder sommaren sol bad och semester, men för andra kan det också innebära våld och psykisk misshandel. Det medför att telefonerna varma under hösten på kvinnojouren i Sandviken.
Kvinnojouren Gläntan i Sandviken är en ideel förening för kvinnor som utsatts för olika typer av misshandel i sitt förhållande eller dåvarande förhållande. Det ringer det ungefär 80 kvinnor per år som inte haft någon tidigare kontakt med Gläntan förut. Hittills i år är det ungefär 20 sådana samtal. Men under hösten kommer nykontakterna att öka drastiskt och enligt Anna som jobbar på kvinnojouren beror det bland annat på att semestern är över. Den här ökningen av nykontaker som sker under sensommaren och hösten beror alltså på att kvinnorna som blivit misshandlade vill vänta efter semestern. Anna på kvinnojouren menar att det här är ett samhällsproblem och att det inte bara är kvinnor i från Gävletrakten som tar kontakt med Gläntan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".