Större stugor i attraktiva Sörtutt

Det blir fritt fram att bygga nya stugor i det attraktiva stugområdet Sörtutt i Sandviken. Och det blir också fritt fram att bygga till de stugor som finns idag. Det står klart sedan länsstyrelsen avslagit överklagandet av kommuens detaljplan.
Efter lång väntan och många turer kom idag länsstyrelsens besked till sommarstugeägarna i Sörtutt vid Storsjön utanför Sandviken. De 45 stugor som finns där idag får byggas ut och sex nya hus får byggas inom området. Länsstyrelsen avslår alltså det överklagande av kommunfullmäktiges beslut om att tillåta en utbyggnad i området som några stugägare lämnat in. Länsstyrelsen anser nämligen att en utbyggnad inte påverkar områdets kulturhistoriska värden och påpekar också att detta egentligen är ett kommunalt ärende som inte borde hamnat på länsstyrelsens bord överhuvudtaget. Med dagens beslut är det därmed fritt fram för sommarstugeägarna att öka husens boendeyta från dagens 45 gånger 25 meter till 70 gånger 25 meter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".