Skådespelaren Evin Ahmad intervjuas av Anneli Dufva

26 min

2017 var året då Evin Ahmad spelade Hamlet på Folkteatern i Göteborg, fick pris för huvudrollen i filmen Dröm vidare och släppte en självbiografisk roman. I april var hon gäst hos Anneli Dufva.

Evin Ahmad är, trots sin ungdom, redan en etablerad skådespelare och arbetar sedan ett par år på Folkteatern i Göteborg.

Evin Ahmad är skådespelare, men hon har också skrivit dramatik och i höstas kom hennes första roman ut ”En dag ska jag bygga ett slott av pengar”.

Hon är född 1990 i Stockholm och utbildad skådespelare på STDH – Stockholms Dramatiska Högskola - där hon blev klar 2015 och där hon också skrev pjäsen Bangaren, som sitt examensarbete.

Hennes första roll var i filmen Ett öga rött, baserad på Jonas Hassen Khemiris roman. Den gjorde hon redan när hon gick på högstadiet. I våras var det premiär för Dröm vidare där hon spelade huvudrollen och i höstas premiär på den av Helena Bergström regisserade Vilken jävla cirkus där Ahmad också har en roll.  

På Folkteatern i Göteborg där hon arbetat de senaste åren har hon spelat både nyskriven dramatik och klassiker, bland annat Marie Antoinette och Hamlet – i regi och koreografi av Örjan Andersson.

Intervjun med Evin Ahmad sändes första gången 31 mars 2017.

Musik som spelats i avsnittet

  • 05.06
    Reuben Wilson - We're In Love
    Album: Set Us Free
    Bolag: Blue Note Records