Stina med Ann som är glad att hon lever

46 min

"Ibland slår livet en till golvet, man ligger och flämtar, ser allt i ett annat perspektiv och när man slutligen reser sig går det plötsligt inte att backa till som det var innan." Stina Wollter

Det kan låta väl drastiskt, att vara 41 år gammal och glad att en lever. Men för söndagens gäst Ann Gardeland, är det faktiskt så. För åtta år sedan fick hon en stroke och blev halvsidesförlamad. Vägen tillbaka har varit lång och krokig och hon är fortfarande hjärntrött och kan inte jobba heltid.

Som barn drömde Ann om att bli stridspilot och hon har varit engagerad i Lottakåren sen unga år. Hon blev inte pilot utan personlig assistent - ett jobb som hon älskar. Det är hennes grej, helt enkelt.

Ann har varit ensamstående mamma i många år vilket har varit tufft på olika sätt. Nu är hon tacksam att barnen är större, på väg ut i livet och att hon själv får vara med på den resan. Nu tar Ann ansvar för sig själv och hur hon mår på ett annat sätt än före stroken, hon lyssnar på sig själv och sina gränser och fortsätter samtidigt att vara en empatisk person. Hon är relativt nykär och tänker att hennes bästa tid är nu.

Hör Stina och Anns samtal söndag 21 januari kl 23.05-00.00. Det går inte längre att ringa till programmet, men dela gärna med dig i ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se eller skicka ett sms med frågor till kvällens gäst (se under ”kontakt” för nummer).

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.06
  Tomas Andersson Wij - God Morgon
  Album: Så Mycket Bättre
  Kompositör: Lasse Holm, Torgny Söderberg
  Bolag: PLAYGROUND
 • 23.24
  Harold Melvin And The Blue Notes - If You Don't Know Me By Now
  Album: The Best Of Harold Melvin & The Blue Notes: If You Don't Know Me By Now (Featuring Teddy Pendergrass)
  Kompositör: Mentor Williams
  Bolag: Diesel
 • 23.44
  Camila Cabello - Havana (No Rap Version)
  Album: Havana
  Kompositör: Adam King Feeney, Brian Le, Brittany Talia Hazzard
  Bolag: SONY