P1-Morgon onsdag den 10:e januari med Katherine Zimmerman

Här finns inget ljud

Ettåriga ockupationen av BB Sollefteå föder har mot politiker. Ny forskning visar att de första skandinaverna var mixade. Lars Ohly lämnar vänstern i protest.

6.15: Ett år har gått sedan ockupationen av BB Sollefteå startade. Nedläggningen har fött ilska och dödshot har riktats mot politiker i regionen. Hör reportage av Viktor Åsberg.
6:20: Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon lämnar viktiga plattformen Breitbart. Hör korrespondent Fernando Arias om utvecklingen.
6:25: Utrikeskrönika signerad Sveriges Radios östeuropakorrespondent Johanna Melén.
6:39: Mer om dödshoten mot politiker och hur politiker kan hanterara dem. Agneta Blom, kommunfullmäktiges ordförande i Örebro utbildar politiker i dialogmetoder.
7.18: Lars Ohly lämnar Vänsterpartiet i protest mot partiledningens hantering av anklagelserna mot honom. Ligger det i något i kritiken?
7:39: Ny forskning visar att de första skandinaverna var en blandad grupp, och inte en homogen som man tidigare trott. Mattias Jakobsson, professor i genetik berättar mer.
8.15: Isländsk turism växer så det knakar. Men den känsliga naturen hotas av det ökade trycket. Nu kan en turistskatt vara på gång.

Musik som spelats i avsnittet

  • 07.53
    Stevie Wonder - For Once In My Life
    Album: Song Review A Greatest Hits Collection
    Bolag: Digital Distribution Grenada