Därför är Oprah Winfrey ingen given presidentkandidat

41 min

Winfrey som Trumputmanare, Irans ekonomi, maximera livet och socker i matbröd. Dagens talkshow bjuder på en bredd av ämnen.

Många pratar om den amerikanska tv-personligheten och medie-mogulen Oprah Winfrey och hennes uppskattade tal på Golden Globe-galan i söndags kväll. Hon fick stående ovationer tre gånger och många menar att här har vi kanske en framtida presidentkandidat. Igår kommenterade Donald Trump det hela med att han känner henne väl men att han inte tror hon kommer ställa upp. Skulle hon ändå göra det skulle han slå henne. Vi pratar med Tina Mehrafzoon, programledare Musikguiden i P3, om Oprahs för och nackdelar som möjlig politiker. 

En bättre människa i en bättre värld? Varför strävar många efter ständig förbättring och vad händer när man följer alla råd samtidigt Carl Cederström, Docent i företagsekonomi SU, har undersökt det och gästar programmet tillsammans med Niklas Ekdal, författare och journalist. Han har gått med i Svenska kyrkan för att påverka samhället till det bättre.

Irans befolkning har protesterat mot ledarna i flera veckor nu, bland annat på grund av ekonomiska orättvisor. Rouzbeh Parsi, Iranexpert, Mellanösternforskare vid Lunds universitet förklarar mer och de pengamässiga skillnaderna och historien bakom den senaste tidens missnöje.

I morse bjöd Sveriges Radio sina medarbetare på frukostfika. De fick välja mellan en fralla eller en bulle. Louise valde en smörgås, men när hon tagit en tugga trodde hon först att hon fått ett kanelsnurra eftersom den var så söt. Nu undrar hon; varför så mycket socker i matbrödet?

Programledare: Louise Epstein

Bisittare: Gunnar Bolin

Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet