Musikaliska möten och hemtrevliga ting

Här finns inget ljud

I dagarna möts musiker från Norden och Mellanöstern i Malmö under rubriken Music Xchange Forum. Sista delen av reportage serien "De hemtrevliga". Essä om länder som inte längre finns.

Idag startar Music Xchange Forum i Malmö – i fem dagar möt musiker från Mellanöstern och Norden för att byta erfarenheter, inspireras och inte minst spela tillsammans. En av de svenska representanterna, musikern Nadin Al Khalidi, gästar P1 Kultur.

I fjärde och sista delen av serien De hemtrevliga rör vi oss mellan Myrorna och framtidens elastiska hem. Kommer nästa generation fästa sig mindre vid tingen? frågar sig Katarina Wikars och Lise Indahl. Borde det vara slumpen som bestämmer var sakerna ska stå? Och vi kommer också att stifta bekantskap med hopfällbara möbler som kan expandera och förvandlas.

Har du varit i Kungariket Bägge Sicilierna, Obock eller Östra Rumelien? Länderna existerar inte längre, men om du rest i södra Italien, på Afrikas horn eller genom Bulgarien, så har du på sätt och vis varit där. I dagens essä tänker Per J Andersson på sina reser till länder som inte finns och får vision en både mer global och regional värld.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.12
  Tarabband - Ashofak Baden
  Album: Ashofak Baden
  Bolag: Kap Syd / Plugged
 • 13.45
  Barney Willemse - The Savage
  Album: Dance On
  Bolag: Studio Base