En riktig räkmacka

40 min

Brödfrågan fortsätter att väcka heta känslor på redaktionen. Ett helgerån att serveras en räkmacka baserat på sött bröd, tycker Thomas. Hur försvarar sig den ansvariga?

Psykologiskt försvar

Vi ska få en ny myndighet för psykologiskt försvar men vad är psykologiskt försvar och hur påverkas vår vilja att försvara landet om vi inte riktigt tror på Sveriges militära förmåga. Gäst är förre försvarsministern som numera är ordförande i Krigsvetenskapsakademien, Mikael Odenberg.

Lesbisk Disneydrottning

Det ges ut många normkritiska barnböcker, till exempel om  en svart pappa som bakar veganskt bröd och om en familj med två mammor som tvättar bilen. Nu ökar också kraven på Disney att Elsa ska komma ut som öppet lesbisk och gifta sig med en prinsessa och inte med en prins i nästa Frost-film. Gäst är barnlitteraturforskaren Åsa Warnqvist.

En riktig räkmacka

Och så har det blivit en mindre lyssnarstorm för att Thomas igår kritiserade Kungliga Dramatiska Teatern för att de numera serverar sina räkmackor på söt tekaka istället för på rågbröd. Men det är precis så det ska vara hävdar flera lyssnare och menar att Thomas anknyter till en motbjudande främmande dansk smörrebröd-kult.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.36
    Idina Menzel - Let It Go
    Album: Frozen
    Bolag: Walt Disney Records