Jävla politiker!!!

29 min

Hur mycket hat och hot skall en politiker tåla? För Erik Lövgren, regionråd i Västernorrland, blev det råa samtalsklimatet kring nedläggningen av BB i Sollefteå det som fick bägaren att rinna över.

26 oktober 2016 beslutar politikerna i landstingsfullmäktige i Västernorrland att man skall stänga BB och den slutna kvinnosjukvården vid sjukhuset i Sollefteå. 

För Erik Lövgren blir det här beslutet början på slutet för honom som regionråd. Både innan och efter att beslutet är fattat är debatten kring nedläggningen inte bara tuff politisk utan Erik Lövgren och hans familj får ta emot hot och hat. 

Bland annat har det i kommentarer på Facebook skrivits "skjut han snälla skjut han" och i ett brev som skickats till kansliet stod det "Du skall veta att jag ser dig varje dag, akta dig noga". 

Vid köksbordet hemma i Ånge möter vi Erik och hans fru Susanne. Hur hanterar man hot som kommer och hur påverkar det familjen och livet?

Vi träffar också "Rolf", han som skrev "skjut han snälla skjut han" i en facebooktråd. Vad tänker han om att länets regionråd slutar på grund av hotfulla kommentarer?

Mathias Westin är administratör i två olika facebookgrupper som kämpar för sjukvården i Västernorrland och vi hör honom berätta hur de hanterar den råa och hotfulla jargongen. 

Programmet sändes första gången 2017.