Säkra lösenord, prinspar och Akilov-åtalet

40 min

Idag kom åtalet mot Rakhmat Akilov för terrordådet i Stockholm förra året. Hur hittar man snabbt det intressanta i en gigantisk förundersökning?

I och med åtalet i dag mot Rakhmat Akilov för bland annat terroristbrott och försök till terroristbrott  blev en stor del av den 9000 sidor långa utredningen offentlig. Här finns bland annat förhör med Akilov,  vittnesförhör och teknisk bevisning. Hur angriper man som journalist ett sånt här omfattande material? Inte minst med tanke på att det så snabbt som möjligt ska publiceras.

Lösenord

Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på Internetstiftelsen i Sverige delar med sig av sina bästa tips om hur skapa säkra lösenord.

Bortglömda kvinnor

Kvinnliga kompositörer har hamnat i skuggan av de manliga. Men nu vill  Operabyråns Christina Larsson Malmberg, sopran och konstnärlig ledare och Helena Röhr, regissör uppmärksamma bortglömda kvinnliga kompositörer.

Prins- och presidentpar 

Vi uppmärksammar också prins William och hertiginnan Kates besök i Stockholm och så förklarar Thomas varför så många  är osäkra på om Melania Trump kommer att dyka upp vid sin man Donalds sida vid State of the Union talet i natt.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Jon Jordås