Veep-regissören i Göteborg, Lisa Langseth möter Bergman och Lisa Ohlins krisbok om filmbranschen

59 min

Roger Wilson och Emma Engström minglar vidare på Göteborgs filmfestival och pratar svensk politik med dokumentärfilmaren Cecilia Björk och så har läst en filmbranschkritisk bok av regissören Lisa Ohlin.

Lundströms Bokradio kommer till studion och berättar mer om årets nominerade romanprisböcker och om formerna för lyssnarjuryns arbete.

I en liverapport från Göteborgs filmfestival hör vi filmaren Cecilia Björk berätta om arbetet med sin film "En bra vecka för demokratin" som är en avslöjande studie om mediemekanismerna bakom Almedalsveckan. Roger Wilson har också träffat Veep-regissören Armando Iannucci som är aktuell på festivalen med sin film "The Death of Stalin". Och så har Emma Engström pratat med regissören Lisa Ohlin om hennes nya bok "Ravinen" som handlar om att som kan gå fel under en filminspelning.

Och så P1 Kultur av Gunnar Bolin som berättar om andra avsnittet av Bergman-podden som handlar om filmerna "Skepp till Indialand och "Musik i mörker" och hjälp att ananlysera dessa två filmer får han av regissören Lisa Langseth och Kulturredaktionens Emma Engström.

Dagens OBS-essä handlar om sentimentalitet, en känsla som ofta kopplas till kvinnor och har oförtjänt dåligt rykte, enligt författaren Elisabeth Hjort.

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Nina Asarnoj