Tur eller skicklighet att Bernadotte regerat så länge?

40 min

Det är 200 år sedan den förste regenten i ätten Bernadotte, Karl den XIV Johan, blev svensk kung. Tur eller skicklighet att Bernadotte regerat så länge?

LA Galaxy - ett lag för föredettingar? 

I natt fick vi reda på att Zlatan Ibrahimovic troligen har skrivit på för LA Galaxy, något han själv inte har bekräftat. Och jag vill gärna veta mer om det amerikanska fotbollslaget - ett lag för föredettingar eller tvärt om ett lag som huserar fotbollens framtid? Vi reder ut detta med Radiosportens Rickard Henriksson

Musik med bortvalda kassettdäck


Och så möter vi kompositören Sol Andersson som bland annat gör musik med kassettdäck som Musikhögskolan inte längre ville ha. Vilken musikalisk potential har utrangerad teknik?

Dan Eliasson och Melania Trumps tweet

Vi gör en djupanalys av flera aktuella händelser som Dan Eliassons avgång och Melania Trumps närvaro när Donald Trumps höll sitt tal till nationen. Hur ska hennes tweet om evenemanget tolkas?

200 år med Bernadotte


På måndag är det 200 år sedan den förste regenten i ätten Bernadotte, Karl den XIV Johan blev svensk kung. Tur eller skicklighet att Bernadotte regerat så länge? Historikern Malin Grundberg och Olof Ruin, professor i statsvetenskap, förklarar.

 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent Ulrika Lindqvist 

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.19
  Royal Swedish Army Conscript Band - Carl Johan vår kung
  Album: Musique Royal
 • 15.42
  Johann Sebastian Bach, Nemanja Radulović, Les Trilles Du Diable - Toccata & Fugue In D Minor, BWV 565
  Album: J.S. Bach: Toccata & Fugue In D Minor, BWV 565
  Bolag: Universal Music