Filmfestivalen i Göteborg har dragit igång och vi har träffat Alicia Vikander och Jesper Ganslandt där!

Här finns inget ljud

Följ med till filmfestivalen i Göteborg där Emma Engström och Roger Wilson finns. Dessutom reportage om älskade Bonusfamiljen och en essä om svart vrede, signerad Valerie Kyeyune Backström

I helgen startade Göteborgs internationella filmfestival för 41a gången. Emma Engström och Roger Wilson är på plats på festivalhotellet och har träffat Alicia Vikander och Lisa Langseth för att prata om nya Euphoria. Dessutom författaren Ian McEwan vars roman På Chesil Beach filmatiserats. Till programmet kommer även Jesper Ganslandt vars fyraårige son spelar huvudrollen i Jimmie. Filmen ställer den självklara men ändå unika frågan: tänk om det var vi nordbor som var flyktingarna? 

Björn Jansson har träffat personerna i och kring Bonusfamiljen - SVTs serie om hur livet kan se ut efter skilsmässan när "alla ska med". Serien har hyllats både för sitt ämne och för sin humoristiska ton. Nu kommer säsong två och vi frågar oss om det kommer ske en islossning?

I dagens OBS-essä diskuterar Valerie Kyeyune Backström, kulturskribent, svart vrede. Den svarta vreden är sammanbunden med den vita, säger hon: smärtan hos svarta kvinnor som knyter näven i fickan och niger speglas i ansiktet hos vita arga män.

 

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Minna Grönfors

Musik som spelats i avsnittet