Nöjda svenskar, billig mat och språklust

40 min
Nyligen presenterade EU en undersökning som visar att svenskarna är bland de mest trygga och optimistiska i Europa. Kan detta påverka den politiska debatten under valåret?

Sverige är tillsammans med Danmark, Österrike, Finland och Nederländerna de  länder i Europa där invånarna känner sig mest tillfreds med livet. 85 % av svenskarna har en positiv framtidstro enligt en undersökning om livskvalité som Eurofound, dvs europeiska institutet för för förbättring av levands- och arbetsvillkor, gjort. Kan en sådan undersökning påverka hur partierna profilerar sig i valrörelsen? Medverkar gör Ekots inrikespolitiska kommentator, Fredrik Furtenbach.

Språkinlärning utan sammanbrott

Förra veckans heta språkdiskussion  går vidare. Camilla Bardel, professor i moderna språk vid Stockholms universitet,  berättar om senaste nytt när det gäller vad som fungerar om vi vill lära oss ett nytt språk och vad det beror på att intresset för moderna språk sjunker bland skoleleverna.

Billiga måltider

När vi frågade våra lyssnare vad de vill att vi ska diskutera i programmet kom det bl a önskemål om tips på hur man lever billigt. Idag delar matbloggaren Hanna Olvenmark, som gjort det till en konst att sätta ihop billiga matsedlar, med sig av sina bästa tips.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.20
  Bruno Mars - 24K Magic
  Album: 24K Magic
  Bolag: Atlantic Records
 • 15.24
  Yves Duteil - La langue de chez nous
  Album: Dans L'air Des Mots Anthologie 100 Chansons
  Bolag: Bayard Musique