Språkprogram

Här finns inget ljud
Språkprogram och nyheter för barn och unga.

13:00-13:15
The Cambria
A spade's a spade

Året är 1845. Frihetskämpen Frederick Douglass reser under falskt namn från USA till Irland för att söka asyl. Ombord på skeppet finns flickan Matilda och hennes pappa, herr Dodd, som är slavägare. Ombord finns också Solomon, som arbetar med de andra svarta arbetarna under däck. Plötsligt får Solomon syn på "herr Johnson" och känner igen Douglass! Radiodrama på engelska. Musik: Trevor Knight. Manus och regi: Donal O'Kelly. UR.

13:15-13:27
Mole End
This track leads home!

Mullvaden och hans vän Råttan är på väg hem efter en lång dag. Plötsligt vädrar Mullvaden något i luften. Dramatiserad berättelse på lätt engelska byggd på ett kapitel ur Kenneth Grahames bok Det susar i säven. Berättare: Jo Rideout. Regi: Tove Jonstoij. Del 1 av 2. UR.

Engelska: titta och lyssna på fler program

13:27-13:51
Småsagor - albanska
Pricken

Pricken är den enda kaninen i sin familj som har bruna prickar. Därför får han inte följa med till morfars födelsedagskalas. Victor Gadderus gestaltar Margret Rays klassiska berättelse om utanförskap. Del 1 av 2.

13:27-13:51
Småsagor - albanska
Pricken

Pricken är den enda kaninen i sin familj som har bruna prickar. Därför får han inte följa med till morfars födelsedagskalas. Victor Gadderus gestaltar Margret Rays klassiska berättelse om utanförskap. Del 1 av 2. UR.

13:51-13:58
Ealli muitalusat
Boazu

Barnen Mihkal-Ailo Blind, Anne-Merethe Sikku och Lova Blind Juhlin i Övre Soppero träffar Solveig Blind som berättar sagan om vildrenen och tamrenen. Anna Sunna samtalar med barnen om renen, renens olika horn och om kalvmärkning. Ett rim om renen med guldhorn. Tekla och Alina Wasara sjunger heargi mu heargi - sång om renen. Del 1 av 6. UR.

Minoritetsspråk och modersmål: titta och lyssna på fler program

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.19
  Ólafur Arnalds - Autumn Day
  Album: Another Happy Day
  Bolag: Erased Tapes
 • 13.23
  Ólafur Arnalds - Ljósið
  Album: Found Songs
  Bolag: Erased Tapes
 • 13.26
  Pérez Prado - La Comparsa
  Album: Havana, 3 a.m.
  Bolag: Universe
 • 13.33
  Pérez Prado - Granada
  Album: Havana 3 A.M.
  Bolag: RCA Victor
 • 13.37
  Wes Montgomery - Too Late Now
  Album: Wes Montgomery Trio
  Bolag: Nana
 • 13.44
  Ennio Morricone - L'Arena
  Album: Kill Bill Vol. 2 Original Soundtrack
  Bolag: Maverick