Premiär för Hälsokontrollen!

40 min

I dag inleder vi en serie hälsokontroller av partierna inför valspurten. Hur ska de klara sig undan sjukskrivning? Först ut är Kristdemokraterna!

Vi låter doktor Paulina Neuding, till vardags chefredaktör för tidskriften Kvartal, analysera Kristdemokraternas hälsa. Dagens patient är Peter Kullgren, KD:s biträdande partisekreterare.

I Rio de Janeiro pågår förberedelserna för helgens karneval för fullt, men stadens borgmästare - pingstvännen Marcelo Crivella - är inte ett fan av sambafestligheterna. För andra året i rad kommer han att lämna Rio i stället för att delta i firandet, och han vägrar att dela ut stadens nycklar till karnevalskungen Momo. Hur är det möjligt för en borgmästare att bojkotta i sin stads största turistevenemang, och är Rio nu en delad stad? 

Dessutom är vi nyfikna på Kim Jong Uns lillasyster Kim Yo Yong som leder Nordkoreas delegation vid invigningen av de olympiska vinterspelen i Sydkorea. Vem är hon och kan ett möte mellan Kim Yong Uns lillasyster och Donald Trumps dotter Ivanka som också kommer till invigningen på fredag minska risken för kärnvapenkrig?

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.09
  인순이 - Let Everyone Shine
  Album: 2018 평창 동계올림픽대회 성화봉송 주제가
 • 15.35
  Various Artists - As Mil E Uma Noites De Uma 'Mocidade' Pra Lá De Marrakech
  Album: Sambas De Enredo Das Escolas De Samba 2017
  Bolag: Universal Music