Jane Fonda – en slitstark stjärna som håller stilen, 80+

54 min

I veckans Stil ska vi ta en titt på en av Hollywoods mest slitstarka stjärnor som fortsätter att stråla och hålla stilen – Jane Fonda.

I december firade hon sin åttioårsdag, klädd i en glittrande vinröd byxdress, designad av Elie Saab. ”Jag är glad att jag fortfarande hänger med, det var inget jag räknade med”, sade hon i sitt tal under middagen som också var en välgörenhetstillställning för en organisation som hon 1995 startade i delstaten Georgia, med syfte att hjälpa ungdomar i riskzonen att nå sin fulla potential. ”Georgia Campaign for Adolescent Power and Potential”, heter den.

I talet sade hon också att en av fördelarna med att ha uppnått den aktningsvärda åldern är att hon fått uppleva hur människor faktiskt kan förändras, på ett genomgripande sätt. ”Det inger optimism”, som hon sade.

Hon talade om ungdomarna, men hon kunde lika gärna ha pratat om sig själv. För om det är någon som har genomgått metamorfoser och kommit underfund med sig själv på vägen, så är det Jane Fonda.

I veckans program berättar vi mer om Jane Fondas liv och karriär. Vi undersöker också varför den äldre kvinnans status under de senaste åren verkar ha förändrats, till det bättre, både i populärkultur och modesammanhang. Vi berättar även om en av Jane Fondas bästa vänner, skådespelaren och komikern Lily Tomlin, som hon spelar mot i TV-serien Grace and Frankie. Och så tar vi en närmare titt på Jane Fondas frisyr.

Musik som spelats i avsnittet

 • 10.07
  Jane Fonda - Abdominals
  Album: Jane Fonda's Complete Workout
  Bolag: Rhino/Warner Bros.
 • 10.18
  Tommy & Ptolemy - Tommy & Ptolemy In Outer Space
  Album: High School Senior Moment
  Bolag: Tommy & Ptolemy
 • 10.30
  The Starlight Orchestra - This Guy's In Love With You
  Album: The Magical Music Of Burt Bacharach
  Bolag: Marathon Media International