Toppen av ingenting och Utøya-filmen i Berlin

59 min

Emma Engström och Roger Wilson bevakar Berlinale. Dessutom: vad kan Michael Thalheimer tillföra drömmaren Peer Gynt?

Filmfestivalen i Berlin går in på sin femte dag och Emma Engström och Roger Wilson är där bland stora stjärnor och nya filmer. Idag har spelfilmen om dådet på Utøya 2011, där 69 människor mördades, världspremiär. Regissören Erik Poppe har vågat sig på att dramatisera denna händelse i "Utöya 22. juli". Dessutom annat som kokar på Berlinale just nu  - dokumentären om M.I.A , svenska "Toppen av ingenting" och "Unga Astrid".

I helgen gick gästregissören Michael Thalheimers "Peer Gynt" upp på Dramaten i Stockholm och recensionerna talar om enastående teater . Vi har träffat denne tyske regissör med bakgrund iThalia Theater i Hamburg, Deutsches Theater i Berlin och Burgtheater i Wien. Han har tidigare gästregisserat på Dramaten med Ödön von Horvaths "Kasimir och Karoline" och med "Woyzeck" av Georg Büchner. Vad vill han tillföra Ibsens ångestridne drömmare som söker spänning, eller åtminstone mening?

I dagens OBS-essä frågar sig Elin Grelsson Almestad hur vi ska kunna definiera arbete med något bortom begrepp som effektivitet, produktionskrav eller lön.

Programledare: Anneli Dufva
Producent: Minna Grönfors

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.05
    Choir Of Young Believers - Hollow Talk
    Album: This Is For The White In Your Eyes
    Bolag: Ghostly International
  • 13.11
    - KN P1 ILL till tgm Didier Lockwood död TONA t ex 0'31