På bokmässa i Pakistan och ny bok av Jockum Nordström

59 min

Vi besöker litteraturfestivalen i Lahore och möter den omskrivne pakistansk-brittiske författaren Mohsin Hamid. Dessutom kommer konstnären Jockum Nordström till studion för att tala om fabler i bild.

Det är Sveriges Radios kulturkorrespondent Naila Saleem som rapporterar direkt från Lahore.

För övrigt blir det mycket på temat människan och naturen. I sin nya bok har Jockum Nordström bildsatt några av Lev Tolstojs fabler - och berättar nu hur och varför.

Vår reporter Mattias Berg har träffat litteraturvetaren Marie Öhman vid Mälardalens högskola, som i sin forskning just ägnat sig åt relationen mellan människan och naturen. Med anledning av det jätteevenemang som turnerar runt på några av Sveriges största arenor under veckan, med titeln "BBC Earth 2: Live in Concert", får hon berätta vad hon egentligen ser i den brittiska succéserien.

Och OBS-essän går också i ett liknande spår. Där funderar journalisten och författaren Eva-Lotta Hultén på vårt behov av - matjord.

Vi får också besök av Elisabeth Åsbrink, författare och ordförande i Svenska PEN, med anledning av att det i dag är 6 000 dagar sedan svenske Dawit Isaak fängslades i Eritrea.

Programledare: Måns Hirschfeldt.
Producent: Mattias Berg.

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.25
    Jan Lindblad - Entonigt ringer den lilla klockan
    Album: Hälsningar från skogen
    Bolag: Kning Disk