Exklusivt besök från filmfestivalen Cinemafrica, journalistpionjären Ester Blenda Nordström och matig Bergmanpodd

59 min

I år fyller Cinemafrica 20. Vi får besök av omtalade filmaren och curatorn Jon S. Goff från Smithsonian Institute i Washington. Dessutom blir det en OBS-essä om journalisten Esther Blenda Nordström.

Nu har Bergmanpodden kommit till sitt sjätte avsnitt, som kretsar kring filmen "Sommarlek" från 1951.
I det diskuterar regissören Tarik Saleh - tidigare i vinter prisad för bästa film, "The Nile Hilton Incident", på Guldbaggegalan - och Kulturredaktionens kritiker Jenny Teleman hur bra "Sommarlek" är och hur den förhåller sig till Bergmans övriga produktion. Poddens programledare, Gunnar Bolin, är som vanligt den som guidar oss till det senaste avsnittets höjdpunkter och spelar några av de bästa bitarna, som dessutom är ovanligt långa och fylliga den här gången.

Och i OBS Essä berättar journalisten Anna Thulin om journalistpionjären Ester Blenda Nordström - som redan under tidigt 1900-tal klädde ut sig för att få sina undersökande reportage, på ett liknande sätt som tyske Günter Wallraff gjorde mot slutet av seklet - och om den amerikanska journalisten och författaren Ariel Levy.

Dessutom kommer Linus Fremin, från sajten TV-dags, till studion för att  berätta om sina intryck av en av de svenska tv-serier som nyligen haft premiär på strömningstjänsterna: "Gråzon".

Programledare: Roger Wilson.
Producent: Mattias Berg.