Borde vi prata mer om reproduktion?

41 min

Den ofrivilliga barnlösheten drabbar mellan 10 och 15 procent av befolkningen. Idag undrar vi om problemet skulle minska om det pratades lite mer om reproduktion inte bara i sexualundervisningen utan i samhället i stort?

Hur öka valdeltagandet?

Med bara lite mer än ett halvår kvar till valet är det inte bara partierna som har börjat jobba intensivt med sina kampanjer. Runt om i landet pågår det olika initiativ för att öka intresset för politik i områden där färre går och röstar. Hur gör man det på bästa sätt? Sarika Sheerazi och Adonay E Kidane från projektet "127:s röster räknas" gästar programmet.

Ofrivillig barnlöshet


Den ofrivilliga barnlösheten drabbar mellan 10 och 15 procent av befolkningen. Idag undrar vi om problemet skulle minska om det pratades lite mer om reproduktion inte bara i sexualundervisningen utan i samhället i stort? Och hur gör man det så att ingen känner sig uppmanad att föda barn om man inte vill ha några? Gäst: Maria Ekstrand Ragnar, barnmorska och postdoktor vid institutionen för kvinnors och barns hälsa.

Hur mår meänkieli? 


I dagarna fyller meänkieli 30 år som ett självständigt språk. Ja, hur mår språket idag och vad har hänt under den här tiden? Vi pratar med författaren Bengt Pohjanen.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Musik som spelats i avsnittet

 • 15.21
  The Rolling Stones - Paint It Black
  Album: The Rolling Stones Singles Collection * The London Years
  Bolag: Universal Music
 • 15.43
  Skream - You Know, Right?
  Album: Pure House & Garage 2 (Mixed by Majestic)
  Bolag: New State