Ett avsnitt från Söndagarna med Stina Wollter
46 min
Stina med människokännaren Anders
Sön 04 mar kl 23:05
”Drömmen är ju att få arbeta med något där man tas i anspråk, meningsfullt. Ja, även de djupare lagren, de som formades tidigt, de som vill få vara med i nuet och läka och leka.” Stina Wollter

Han kallar sig människokännare, söndagens gäst Anders Bogefors. Han bär med sig en nyfikenhet på människor och en intuition vad gäller andras behov och kan identifiera sig med de ungdomar han hjälper att hjälpa sig själva.

Allt kanske började med att han som barn var på glid och utan någon vuxen förebild; en som kunde hjälpa honom att få kompassen inställd. Han rattade sig ändå fram i livet med humor och hamnade av en slump rätt. Och för åtta år sedan fick han ett livsavgörande besked; den pappa han är uppvuxen med är inte hans biologiska pappa, något Anders har haft på känn i många år.

Det var inte givet att Anders skulle jobba huvudsakligen med socionomer och för människor som står utanför arbetsmarknaden - han är trots allt IT-ekonom och erkänner att han gillar exklusiva saker och är uppvuxen med inställningen att det är fint att jobba på bank. Ändå trivs han på sitt mindre glassiga jobb, för att han, hur klyschigt det än låter, brinner för att se människor utvecklas.

Hör Stina och Anders samtal på söndag kl 23-00. Frågor och kommentarer kan du skicka till sondagsstina@sverigesradio.se eller skriva i sociala medier.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.06
  Ted Gärdestad - Äntligen På Väg
  Album: Solregn
  Kompositör: Ted Gärdestad/Kenneth Gärdestad
  Bolag: POLAR
 • 23.25
  The Beach Boys - Good Vibrations
  Album: Pet Sounds
  Kompositör: Mike Love/Brian Wilson
  Bolag: Capitol
 • 23.45
  Sarah Klang - Left Me On Fire
  Kompositör: Kevin Andersson/Sarah Klang
  Bolag: Pangur Records
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".