Efter #metoo - och sedan då?

54 min

I höstas rullade metoo-uppropen som en våg genom kultursverige. Vad var det egentligen som förändrades? Och vad hände med institutionernas och makthavarnas utfästelser om åtgärder?

Ett knappt halvår efter att vågen av vittnesmål om övergrepp och sexuella trakasserier skakade om kulturvärlden blickar P1 Kultur bakåt och framåt: Vad förändrade metoo egentligen? Och hur ser vägen vidare ut nu för att komma till rätta med de problem uppropen ville sätta ljus på? Och hur påverkas konsten av metoo? Gäster i studion Anna Larsson, operasångare; Sandra Stojilkovic, skådespelare på Malmö stadsteater samt Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan och Helsingborgs dagblad. 

Är mäns och kvinnors beteende styrda av biologi eller är könet en social konstruktion? I dagens radioessä från OBS dyker författaren Helena Granström ner i forskningen och ser samma studier tolkas på mycket olika sätt.

Dessutom: Om vår tids förhållande till förnuft och känsla - veckans ord enligt P1 Kulturs medarbetare Hanna Jedvik är "geggigt". 

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson