Stina med Ingrid – en sökande och social kropp

46 min

”Åh, vad jag har dansat! Jag har dansat med barn, jag har dansat med gamla, jag har dansat ensam och med flera. När orden tar slut finns dansen och det talande rum som uppstår runt de dansande. När jag dansar är jag fri en stund från alla blickar som dömer. De får inte komma in. Jag måste få dansa fri.” Stina Wollter

Hela livet går väl ut på sökande och skapande?

Så är det i alla fall för söndagens gäst Ingrid Mugalu. Hennes dyrbaraste verktyg är kroppen och hennes viktigaste sammanhang det dansen erbjuder. Hon ser dansen som ett språk och ett djupt rotat socialt behov – att få trycka ut känslor som kommer inifrån och lägga i knäet på omvärlden att tolka fritt. Utan gränser.

I dansen får kroppen fritt spelrum och bara är och i den bästa av världar utan att bli bedömd eller etiketterad, även om Ingrid numera är ganska obrydd vad gäller omgivningens eventuella reaktioner.

All denna rörelse till trots; Ingrid är världsbäst på att göra ingenting, trivs i sin ensamhet, kallar sig kulturtant och anser att ingenting är statiskt. Men hon vet att hon vill ha kul här i livet och alltid söker sammanhang.

Hör Stina och Ingrids samtal på söndag kl 23-00 i Sveriges Radio P4.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.07
  Jason Mraz - I'm Yours
  Album: I'M Yours
  Kompositör: Jason Mraz
  Bolag: Atlantic Usee
 • 23.25
  Diana Ross & The Supremes - You Can't Hurry Love
  Album: One Woman, The Ultimate Collection
  Kompositör: Brian Holland/Eddie Holland/Lamont Dozier
  Bolag: Motown
 • 23.47
  Candi Staton - Young Hearts Run Free
  Album: Young Hearts Run Free
  Kompositör: Dave Crawford
  Bolag: EVA
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista