Vem är Punani_99?

40 min

Radiostjärnan Nanna Olasdotter Hallberg ligger bakom humorsuccén Punani_99 som sänds i P3 just nu. Vem är Punani_99 och varför är ironin både en möjlighet och en tröst för henne?

Fick Sarkozy kampanjpengar av Gadaffi?

Frankrikes tidigare president Nicolas Sarkozy är frihetsberövad och förhörs angående kampanjpengar som han kan ha fått av Libyen i samband med valet 2007. Sarkozy är inte den förste franske presidentkandidaten som anklagats för att ha finansierat sin kampanj på ett tvivelaktigt sätt, det är mer regel än undantag. Kommer en fällande dom mot Sarkozy leda till att man bestämmer sig för att ändra på reglerna för hur presidentvalkampanjer får finansieras i Frankrike? Och hur påverkar det här Sarkozys parti republikanerna? Ingmarie Froman, journalist som har länge bevakat Frankrike, kommer till studion.

Hur gör man utan Facebook?

Facebook är i kris efter avslöjandet om att uppemot 50 miljoner amerikanska Facebook-användare ska ha fått sin personliga information lagrad i en databas hos Cambridge Analytica, utan deras kännedom. I dagens program bjuder vi in Christina Holström från Sveriges Radios Lyssnarservice som lyfter fram ett alternativt sätt att vara i kontakt med oss utan att vara på Facebook.

Valdeltagandet i utsätta områden 

Nyligen hade SÄPO och polisen en presskonferens där de berättade hur man kommer att arbeta för att skydda valrörelsen inför valet i höst. Det handlar om att förebygga konflikter mellan extremistiska grupper men också om att se till så att valet kan genomföras utan störningar i utsatta områden. Polisens kommenderingschef i valrörelsen Stefan Hector kommer till studion för att berätta mera om deras arbete när det gäller valdeltagandet i utsatta områden.

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Jon Jordås