Skivan blev Jenny Wilsons exorcism

59 min

Artisten Jenny Wilson övervägde att lägga av. Sedan utsattes hon för en våldtäkt och hon insåg att hon var tvungen att fortsätta. Resultatet blev skivan Exorcism som släpps imorgon.

Glaskonstnären Ulrica Hydman Vallien har gått bort – vi sammanfattar hennes konstnärskap och betydelse för det svenska glashantverket. Samtal med Gunnel Holmér, glasantikvarie på Sveriges glasmuseum. 

Artisten Jenny Wilson är tillbaka med ny skiva, Exorcism. Skivan har kommit till under bearbetandet av det traumat efter en våldtäkt. Hör henne  om musik och skapande som terapi och andeutdrivning. 

På konsthallen Artipelag på Värmdö utanför Stockholm öppnar i helgen utställningen Bloomsbury Spirit. P1 Kulturs Måns Hirschfeldt är på plats för att träffa kritikern Ingela Lind, aktuell med boken Ta sig frihet, om just Bloomsburygruppen. 

När Svenska Barnboksinstitutet i veckan presenterade sin årliga Bokprovning med statistik och information om förra årets barnboksutgivning fanns ett nytt ord bland ämnesorden: "Skogsavverkning". Veckans ord handlar idag om skogens roll i barnlitteraturen. 

1945 utpekade filosofen Karl Popper tre bovar bakom hotet mot det öppna samhället: Platon, Hegel och Marx. Även om fienderna idag ser annorlunda ut bör vi lyssna på Popper - det menar författaren Göran Rosenberg i dagens radioessä från OBS.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.17
  Jenny Wilson - Rapin*
  Album: Rapin*
  Bolag: GOLD MEDAL RECORDINGS
 • 13.25
  Jenny Wilson - EXORCISM
  Album: EXORCISM
 • 13.34
  Jenny Wilson - FOREVER IS A LONG TIME
  Album: EXORCISM
 • 13.35
  The Hit Crew - Thunder Storm
  Album: Halloween Sounds
  Bolag: Turn Up The Music