Bokcirkeln går i mål! Och så är ett nytt stort diktepos här: vi möter poeten Linnea Axelsson!

41 min

Författaren Åsa Larsson, poeten och psykoanalytikern Ulf Karl Olov Nilsson och Marie läser tillsammans med er lyssnare ut vår bokcirkelbok: Stenarna skola ropa, av Ruth Rendell.

Så var det dags, sista träffen för vårens bokcirkel är här! Tillsammans med författaren Åsa Larsson, poeten och psykoanalytikern Ulf Karl Olov Nilsson, Marie och er lyssnare går bokcirkeln i mål och läser ut "Stenarna skola ropa" av Ruth Rendell. Vi befinner oss på den engelska landsbygden det är 60-tal och i familjen Coverdales stora hus jobbar Eunice Parchman. Hon städar, fejar och håller rent. Men lika lätt som hon rör dammvipporna över bokhyllor och fönsterkarmar, lika tungt bär hon på sin hemlighet. En hemlighet som kommer att sluta i döden för familjen Coverdale. Ja, varmt välkomna att vara med och läsa!

Och så möter vi poeten Linnea Axelsson, här med sitt diktepos Ædnan är, som på gammal nordsamiska betyder landet, marken och jorden. Ædnan kretsar kring två samiska familjer men speglar samtidigt samernas moderna historiera från 1900-talets början till idag.

Programledare för Lundströms Bokradio är Marie Lundström.
Producent är Alba Mogensen och Fredrik Wadström.

All musik som är med i Lundströms Bokradio hittar du på programmets egen spotify-lista. Klicka HÄR så kommer du till den.

Musik som spelats i avsnittet

  • 08.05
    Dorado Schmitt - Bleu citron
    Album: Generation Django
    Bolag: Dreyfus Jazz