Nya tolkningar av ständigt inaktuell Kjell Höglund

59 min

I vår kommer två - av varandra oberoende - skivor med tolkningar av Kjell Höglund. Har den idag 72-åriga musikern hittat en ny publik?

Under våren släpper både Ellen Sundberg och Ellinor Brolin - oberoende av varann - skivor där de tolkar Kjell Höglund. Har den i dag 72 årige artisten hittat en ny publik? Samtal med Ellen Sundberg, Ellinor Brolin och författaren och programledaren Kalle Lind som beskrivit Kjell Höglund som "ständigt inaktuell".

Pjäsen Påklädaren, med Sven Bertil Taube och Krister Henriksson i huvudrollerna, hade premiär på Dramaten i helgen. Samtal med kritiker Mikael Timm som i sin recension beskriver det som "ett litet underverk".

Åldrarna stiger i litteratursällskapen i norra Sverige. Det beskriver ett tiotal sällskap i Kulturnytts enkät. Snittåldern är nu över 65 år i merparten av sällskapen. Reportage om relativt nystartade Alfhild Agrell-sällskapet i Härnösand som trots hög medelålder har sitt mest aktiva år hittills. 

Att dikta på Shakespeare och andra sätt att vara originell - i dagens radioessä från OBS skriver Lars Hermansson utifrån Jen Bervins Nät

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Musik som spelats i avsnittet

 • 13.02
  Jerry Williams - Working Class Hero
  Album: Greatest Hits
  Bolag: Universal Music
 • 13.04
  Jerry Williams - Did I Tell You
  Album: Jerry Williams Live på Börsen
  Bolag: Universal Music Ireland Ltd.
 • 13.17
  Kjell Höglund - P1 Kultur Man Vänjer Sig (ut 0:33)
  Album: Proggen Utgiven: 2007
  Kompositör: Kjell Höglund
 • 13.24
  Ellen Sundberg - Genesarets sjö
  Album: Du sålde min biljett - Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund
 • 13.47
  Elvis Presley - Don't Be Cruel
  Album: Early Elvis
  Bolag: SBME Strategic Marketing Group