P1-morgon tisdag den 27:e februari med Anna Hernek

Här finns inget ljud

Föräldrapenningförslag slår mot lantbrukare. Fridolin i Ungern för att förändra Sverigebilden. Nya uppgifter ska presenteras om Kevin-fallet. Analys av H&M:s första kvartalsrapport.

6.15: Män som arbetar i lantbruket hör till dem som tar ut allra minst föräldraledighet, nu kritiserar Lantbrukarnas riksförbund regeringen för att missa gruppen trots sitt arbete för en mer jämställd föräldraförsäkring.  Bonden Andreas Dackerud somhar tre barn. För honom var det omöjligt att kombinera föräldraledighet med livet som mjölkbonde. Hör också Teresa Carvalho (S) från socialförsäkringsutskottet svara på kritiken.

6.39: Om några veckor går Ungern till val och i den pågående valkampanjen lyfter regeringspartiet Fidesz upp migrationsfrågan som den viktigaste för landets framtid. De senaste veckorna har flera intervjuer med personer som utger sig för att vara svensk-ungrare lyft fram Sverige som ett avskräckande exempel. Nu är Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin i Budapest för att försöka förändra bilden av Sverige. 

7.18: För ett knappt år sedan avslöjades allvarliga brister i utredningen av mordet på fyraårige Kevin utanför Arvika 1998. För 20 år sedan pekades två unga bröder ut som skyldiga till mordet. I samband med att delar ur en ny utredning presenteras under tisdagen hoppas brödernas mamma Annika Karlsson att hennes söner helt ska rentvås. 

8.15: Svenska klädjätten H&M har haft det tufft på senare tid med dalande försäljning i sina butiker och ett aktievärde som rasat 60 procent på tre år. På tisdagsmorgonen släpps företagets första kvartalsrapport för det här året. Hör Maria Landerborn, sparekonom på Skandia analysera resultatet.

Musik som spelats i avsnittet

 • 06.34
  Jean C. Roché - Amphibiens - Amphibians
  Album: Ambiances du Costa-Rica - Costa-Rica Soundscapes
  Bolag: Frémeaux Nature
 • 06.45
  Sveriges Radios Symfoniorkester - Utskärgård
  Album: The Best Loved Swedish Music And Folk Songs
  Bolag: Parlophone Sweden