Och 2018 års ALMA-pris går till... Jacqueline Woodson

59 min

Idag klockan 13.00 tillkännages Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne på Filmhuset i Stockholm och P1 Kultur är på plats. Hör direkt om pristagaren och kommentarer till årets pris!

Läs mer om pristagaren, den amerikanska författaren Jacqueline Woodson

Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne  - ALMA - delas nu för artonde gången ut till en barn- eller ungdomsboksförfattare, illustratör eller organisation som arbetar med läsfrämjande verksamhet för barn och unga. Priset instiftades 2002 och i år är 235 kandidater från 60 länder nominerade.

P1 Kultur rapporterar direkt från tillkännagivandet och i studion finns, bland andra, Lillemor Torstensson från Svenska barnboksinstitutet för att kommentera juryns val.

Dessutom kommer författaren Lotta Olsson och illustratören Olof Landström för att berätta om sin nya bok: "När vi blundar", ett poetiskt besök i drömmarnas värld.

Vi har också träffat Elena Favilli, en av författarna till en av världens mest omtalade barn- och ungdomsböcker just nu: "Godnattsagor för rebelltjejer - 100 berättelser om fantastiska kvinnor". 

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Mårten Arndtzén

Musik som spelats i avsnittet

  • 13.26
    Max Richter - Boaz And The Dogs
    Album: Valse Avec Bachir
    Bolag: Parlophone France