Stina om Normunds balansresa

47 min

"Att ta livet på allvar, pratar Normunds om. Några få enkla ord som oavvisligt träffar mig i solarplexus med kraft. Livet som en möjlighet, en gåva att förvalta och göra något med efter bästa förmåga. Mitt i vår tids slit och släng-mentalitet, verkligen något att stanna upp inför." Stina Wollter

Som stresscoach och samtalsterapeut värnar söndagens gäst Normunds Zarins misslyckandet, ifrågasätter vår syn på tid och är inte den som skyndar sig.

Han vill byta ut samhällsstressen, som han själv har djupgående erfarenheter av, mot lugn och ro. Normunds har mött enormt mycket motstånd – redan som barn i Lettland präglat av Sovjetunionen och som rullstolsburen och med CP från födseln. Det har inte hindrat honom, tvärtom; han försöker genomleva eventuell smärta och samtidigt vill han inte missa något i livet. Som han ser det är vi alla mer eller mindre handikappade, det är situationen som avgör det.

I botten finns en kristen tro utifrån vilken många saker är självklara, som t ex att det förvisso är eftersträvansvärt att älska sin nästa men en omöjlighet om du inte älskar dig själv först.

Normunds är gift trebarnsfar, bor på västkusten och är full av tacksamhet för det samhälle som möter honom och i vilket han kan verka relativt fritt och på ständig resa efter balans.

Hör Stinas möte med Normunds på söndag kl 23.05-00.00 i Sveriges Radio P4. Eftersom programmet är förinspelat kan du inte få svar på eventuella frågor, men kommentera gärna det du hör i sociala medier.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.05
  Fleetwood Mac - Go Your Own Way
  Album: Casino
  Kompositör: Lindsey Buckingham
  Bolag: MCA
 • 23.09
  Marvin Gaye - I Heard It Through The Grapevine
  Album: I Heard It Through The Grapevine - I Want You
  Kompositör: Barrett Strong, Norman Whitfield
  Bolag: TAMLA MOTOWN
 • 23.21
  Daniel - Sin tid
  Album: Sin tid
  Bolag: Danchan
 • 23.42
  Fleetwood Mac - Go Your Own Way
  Album: Greatest Hits
  Bolag: Warner Bros.