Stina om Fins nya chans

45 min

"Ibland undrar en nog hur det ens är möjligt att ta nästa andetag, när en är mitt i stormens öga av smärta och sorg. Men så vill kroppen mirakulöst nog ha det där syret i alla fall. Och så tas det där andetaget. Och ett till. Och ett till." Stina Wollter

För ungefär ett år sedan blev söndagens gäst Fin Äleviken förälder för första gången. Men Fin fick bara fem dagar tillsammans med det barnet. Sen slutade det plötsligt att andas. Barnet dog.

Det har varit en enormt tung resa fram till idag; så mycket smärta, saknad, sorg, skuldbeläggande, att bli misstänkliggjord som förälder o.s.v. Den här upplevelsen har gjort Fin lite mer cynisk och samtidigt mer ödmjuk. En viss tröst har Fin fått i mötet med andra föräldrar som förlorat barn - och insikten om att i alla fall inte vara helt ensam. 

Och nu växer ett nytt liv i magen på Fin, för Fin vågade bli gravid en gång till. Det gör Fin vettskrämd och förväntansfull på en och samma gång. Det bara måste gå vägen den här gången – statistiskt sett borde det faktiskt göra det. Fin ser det som att hans historia är lite mindre tragisk och lite mindre ledsam just för att han har fått en ny chans.

Till vardags brinner han för att vara en vuxen och närvarande lärare i nyanlända ungdomars liv. Och han diskuterar och lyfter gärna HBTQ-frågor med dom.

Hör Stina och Fins samtal på söndag kl 23.05-00.00 i detta förinspelade program.

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.05
  Verve, Andrew Oldham - Bitter Sweet Symphony
  Album: Bitter Sweet Symphony
  Kompositör: Richard Ashcroft
  Bolag: VIRGIN
 • 23.10
  Seinabo Sey - Younger (Boeoes Kaelstigen Remix) Younger
  Album: Younger
  Kompositör: Salem Al Fakir, Magnus Lidehäll, Vincent Pontare
  Bolag: LABEL MISSING
 • 23.13
  The Brand New Heavies - You'Ve Got A Friend
  Album: You'Ve Got A Friend
  Kompositör: Carole King
  Bolag: FFRR
 • 23.25
  Seinabo Sey - Younger
  Album: Playlist Hits Eté 2014 – 60 Hits
  Bolag: Digital Distribution Andorra
 • 23.45
  Carole King - You've Got A Friend
  Album: Carole King: The Ode Collection
  Bolag: Ode/Epic/Legacy