Stina med Maria om existensen

45 min

"Innan Maria gick lade hon sina händer på min onda ländrygg. I flera minuter. Det blev varmt och kroppen reagerade; utan tvekan lindrades smärtan. Tänk, en smärtlindring alla kan ge!" Stina Wollter

För söndagens gäst Maria Eklöw Bosaeus handlar såväl hennes arbete som hennes konstnärskap om själva existensen, om det att vara människa. För henne är våra livsvillkor, de yttre och de inre, det enda som är viktigt. Maria är utbildad bildterapeut så för henne är terapi och konst redskap att bli dom vi är.

Om Maria fick bestämma, skulle vi skapa mer saker tillsammans. Vi skulle leka mer, måla mer, gråta mer och skratta mer. 

För de nästan gamla skulle det finnas kurser i hur det är att bli gammal. Så att de kan anpassa sin vardag i förebyggande syfte och fortsätta leva sina liv som de önskar.

Maria mötte kärleken till sist i sin man Kalle, men hon fick vänta länge, länge. Nu är dom ett powerteam i livet och i konsten.

Idag lever Maria som konstnär och tryggar försörjningen som arbetsterapeut. Hon får möta människor med ord, omsorg och konst. 

Hör vårens sista program på söndag kl 23.05-00.00.
 
Söndagarna med Stina Wollter är tillbaka i slutet av augusti igen, men efter midsommar hör du Stina i programmet Kroppskontakt  - så håll öron och ögon öppna!

Musik som spelats i avsnittet

 • 23.06
  The Cure - Close To Me
  Album: Greatest Hits
  Bolag: Universal Music
 • 23.26
  Mary J. Blige - One
  Album: The Breakthrough
  Bolag: Universal Music
 • 23.43
  Sonny & Cher - I Got You Babe
  Album: I Got You Babe / It's Gonna Rain [Digital 45]
  Bolag: Rhino Atlantic